Τρίτη 21 Μαρτίου 2023


 

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες, προτιμώ Νο 1
1 φουσκωτή κ.σ μουστάρδα, προτιμώ Ντιζόν
1 δόντι σκόρδο, ψιλοκομμένο
μισή κούπα ελαιόλαδο (125 ml)
1 λεμόνι, ο χυμός
1 κτγ ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ξεπλένω τις γαρίδες, κόβω τα μεγάλα μουστάκια και τις αφήνω ξεπαγώσουν σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό.Σε 20 λεπτά με ½ ώρα είναι έτοιμες.(Αν οι γαρίδες είναι φρέσκες παραλείπω αυτό το στάδιο).

Με ένα ψαλιδάκι κάνω μια τομή κατά μήκος της ράχης, εκεί που φαίνεται από κάτω το μαύρο έντερο

Με τη μύτη ενός μαχαιριού το τραβάω να βγει και το πετάω.

Αφήνω τις γαρίδες να στραγγίσουν πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας.

Σε σκεύος με καπάκι ρίχνω τη μουστάρδα και χτυπάω να ενωθεί με τον χυμό λεμονιού και το λάδι. 

Δοκιμάζω και προσθέτω λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και ρίγανη και σκόρδο. 

Ρίχνω τις γαρίδες στο μείγμα και ανακατεύω με τα χέρια να καλυφθούν όλες.

Σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρω προθερμαίνω το φούρνο με αέρα στους 220 βαθμούς.

Στρώνω μια λαδόκολλα σε ταψάκι 25Χ35 και ταχτοποιώ τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους σε ένα στρώμα.

Ψήνω για περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Σερβίρω μόλις γίνουν χλιαρές.

 

ΠΗΓΗ

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time