Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023


 

Υλικά

1 ποτήρι του νερού καλαμποκελαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1κγ σόδα
1κγ μπέικιν παουντερ
1κγ κανελλα και λίγο γαρίφαλο
Μια τσιμπια αλατακι
1κσ μέλι
Αλεύρι ΓΟΧ( στο περίπου 700gr)

Εκτέλεση

Ανακάτεψα με τον αυγοδαρτη πρώτα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη αφού ελιωσα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού  

Έριξα σιγά σιγά το ήδη κοσκινισμένο αλεύρι μου με το μπέικιν και ζυμωσα ελαφρά όχι πολύ …πήρα μια μαλακή ζύμη.. 

Έπλασα τα κουλουράκια μου στρογγυλά (25gr το καθένα ) κέντησα με το πηρούνι μου και εψησα στους 180 στις αντιστάσεις για 25-30′.(ανάλογα τον φούρνο) 

Έβγαλα και άφησα να παγώσουν

Ελιωσα 2 σοκολάτες κουβερτουρα σε Μπεν Μαρί λίγο καλαμποκελαιο να γυαλίζουν και τα πέρασα στη λιωμένη σοκολάτα . 

Στο μουλτι είχα λιώσει αμύγδαλα και σταφίδα (μαύρη και σουλτανίνα )

 Βγάζοντας τα από τη σοκολάτα τα πέρασα στο αμύγδαλο τοποθέτησα σε αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα .

 

ΠΗΓΗ

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time