Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023


 

Υλικά

2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκάλι
ξύσμα από το πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking
500 γραμμάρια αλεύρι economy
500 γραμμάρια αλεύρι αλλατίνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ ανάμειξης τη ζάχαρη με το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και αρκετό από τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε την σόδα). 

Δεν χρειάζεται μίξερ. Με το χέρι ή με αυγογδάρτη. Διαλύουμε την αμμωνία στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε το μπέικιν σε λίγο αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ίσα να ενσωματωθεί.

 Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» κανένα δεκαπεντάλεπτο και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και το μέγεθος της επιλογής μας

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις), στη μεσαία σχάρα,
για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά μας αρέσουν και σε τι μέγεθος τα έχουμε φτιάξει.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time