Nηστίσιμα σταφιδόψωμα με ταχίνι.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
3 φακελάκια μαγιά των 7 γραμμαρίων
180 gr ζάχαρη
200 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 έως 2 πορτοκάλια
300 γρ νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγη βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
250 γραμμάρια σταφίδες
Εκτέλεση
Για το προζύμι
Αναμυγνείουμε 100gr από τα 300 γραμμάρια νερό 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη τη μαγιά αραιώνουμε και προσθέτουμε
δύο κουταλιές της σούπας από το αλεύρι αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να ενεργοποιηθεί η Μάγια
Στο
μπολ του μίξερ περάσουν τα 10 λεπτά πρόσθεσα με την μαγια προθέτω το
αλεύρι την κανέλα το αλάτι τη ζάχαρη τη βανίλια το υπόλοιπο νερό και το
χυμό και χτυπάω να γίνει μία εύπλαστη ζύμη και τέλος προσθέτω το ταχίνι.
Μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τις σταφίδες τις οποίες τις έχω πρώτα μουλιάσει για 30 λεπτά τουλάχιστον σε νερό
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει εμένα μου πήρε τέσσερις ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία του σπιτιού
ΠΗΓΗ