Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023


 

Υλικά

150 γρ αλεύρι αμυγδάλου
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού Νερό

Εκτέλεση

Δεδομένου ότι κάποτε δεν είχαν αλεύρι αμυγδάλου, το ετοίμασαν μόνοι τους – από ωμά αμύγδαλα, τα οποία είναι εμποτισμένα σε νερό, στη συνέχεια αφαιρείται το κέλυφος, ακολουθούμενο από ξήρανση σε χαμηλές θερμοκρασίες, άλεση στη συνοχή του σιμιγδαλιού.

Τώρα σχεδόν παντού μπορείτε να βρείτε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου. Λόγω της υψηλής τιμής, κάποιοι προτιμούν να το ετοιμάζουν στο σπίτι. Άλλοι δεν αφαιρούν το κέλυφος για πιο γρήγορα, αλλά τότε το γλυκό έχει πιο σκούρα και τραχιά εμφάνιση. Χρησιμοποίησα έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου.

Σε μια κατσαρολα με χοντρό πάτο, βάζουμε το αμυγδαλόλευρο, σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ενώ ανακατεύετε συνεχώς, προσθέτετε το μέλι και λίγο νερό. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει με τη σύσταση του χαλβά.

 Στη συνέχεια αδειάζουμε σε ταψί ώστε να έχει ύψος περίπου 2-3 ​​εκ., πιέζουμε από πάνω να ομογενοποιηθεί, κόβουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Γαρνίρουμε με ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα και, αν θέλουμε, φιστίκια Αιγίνης.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time