Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023


 

Υλικά:

1/2 κγρ γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
1/2 κιλό ζυμαρικά ταλιατέλλες – χυλοπίτες (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας)
6 -8 σκελίδες σκόρδου, σύμφωνα με την προσωπική γεύση, λιωμένες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
ελαιόλαδο
Μειγμα μπαχαρικών με βότανα για ζυμαρικά (της επιλογή σας εάν θέλετε)
φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
κόκκινες νιφάδες πιπεριού
άλας
βότανα (μαιντανό,δυοσμο,ριγανη 

Εκτέλεση:

1. Βράστε τα ζυμαρικά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για χρήση αργότερα.
Πάντα βάζω λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκα βότανα μαζί με τα ζυμαρικά μου όταν το βράζω. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη. 

2 Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, πλύνετε τις γαρίδες. 

3 Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε γαρίδες. 

4 Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν λίγο ροζ και αρχίζουν να κυρτώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο. 

5 Μαγειρέψτε 5-7 λεπτά, προσθέστε λάδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και κυρτωμένες. 

6 Προσθέστε ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε αρκετό από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε μέχρι να μην στεγνώσει, αλλά και να μην κολυμπήσουν σε υγρό. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών αυτό απαιτεί 1/2 το φλιτζάνι ή όλο. Ξεκινήστε με την προσθήκη του 1/4 και μετά δείτε από εκεί και πέρα. 

7 Συνεχίστε να ανακατέυετε όλα τα συστατικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν και να ζεσταθούν όλα. 

 

ΠΗΓΗ

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time