Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025


 

Υλικά:

5 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 1/2 φλιτζάνια ολόκληρες ντοματινια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Κάππαρη
1 λεμόνι

Καρύκευμα ψαριών:

1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/4 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ.

Εκτέλεση:

Στεγνώστε το ψάρι με χαρτί κουζίνας και καρυκεύστε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές με έτοιμο καρύκευμα ψαριού.

Προσθέστε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα ταψί και ανακατέψτε.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, μετακινήστε τα λαχανικά για να ανοίξουν χώρο για τα ψάρια και τοποθετήστε τον
καρυκευμένο μπακαλιάρο μεταξύ τους. Προσθέστε από πάνω κύβους βουτύρου και την κάπαρη.

Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 

Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε με κουτάλι το χυμό του τηγανιού πάνω από τον μπακαλιάρο και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

 

ΠΗΓΗ

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time