Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025


 

Υλικά

Κεφίρ-100 ml
Αυγό-1 τεμ
Λάδι – 60 ml
Ζάχαρη – 60 γρ
Αλεύρι – 250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτη)
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Εάν θέλετε βάλτε ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα τα αυγά + τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κεφίρ, το λάδι, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ., την αλείφουμε με ασπράδι αυγού, την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη ή ζάχαρη + κανέλα (ανακατεύουμε εκ των προτέρων) και την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια/τετράγωνα 42 τεμ. (βλέπε φωτογραφία)

 


 

Προσεκτικά (η ζύμη είναι τρυφερή) τη μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή.

Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 15 λεπτά (μην ψήσετε για πολλή ώρα, τότε τα μπισκότα θα είναι μαλακά)

Σημείωση: μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα μόνο με ζάχαρη, ζάχαρη + κανέλα, χωρίς ασπράδι, αν χρησιμοποιήσετε ασπράδι και μείνει ο κρόκος, μπορείτε να το προσθέσετε στη ζύμη (δηλαδή 1 αυγό και 1 κρόκος θα μπουν στη ζύμη)
Μαγειρέψτε με  αφήστε το να έχει πάντα ωραία γεύση.

 

ΠΗΓΗ

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time