Γεμιστά μπριός με κρέμα.
Υλικά
Για την κρέμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
500 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ. κορν φλάουερ
250 γρ. μασκαρπόνε
Για τη ζύμη (pâte à choux)
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
80 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
3 αυγά
Εκτέλεση
Ετοιμασία της Κρέμας
Ζεσταίνω το γάλα, χωρίς να το αφήσω να βράσει, και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ, σπάω τα δύο αυγά, ρίχνω τη ζάχαρη και τις βανίλιες, και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
Προσθέτω το κορν φλάουερ και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρώ τη φλούδα από το γάλα και ρίχνω το μείγμα των αυγών μέσα στο ζεστό γάλα. Μαγειρεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σ’ ένα μπολ, τη σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω να κρυώσει.
Ζεσταίνω το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από την κατσαρόλα.
Αφήνω τη ζύμη να κρυώσει για 5 λεπτά. Ρίχνω ένα-ένα τα 3 αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά, μέχρι να τα απορροφήσει η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει αργά από το κουτάλι.
Αλείφω την επιφάνεια με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Κόβω τα ψημένα μπριός στη μέση και τα γεμίζω με την πλούσια κρέμα. Τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνω.
ΠΗΓΗ

