Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025


 

Υλικά

100 γρ. μπισκότα Σαβαγιάρ (Savoiardi)

250 γρ. καφέ (+ ζάχαρη κατά βούληση και λικέρ κρέμας/Baileys προαιρετικά)

Τριμμένη σοκολάτα

Κακάο-σκόνη

Για την κρέμα

500 γρ. μασκαρπόνε

500 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

Εκτέλεση

1. Αρχικά, πρέπει να βράσω τον καφέ για το σιρόπιασμα.

2. Προσθέτω ζάχαρη κατά βούληση και ανα θέλουμε και λικέρ/Baileys αν το επιθυμώ.

3. Στη συνέχεια, τον αδειαζω σε ένα μπολ και τον αφήνω να κρυώσει εντελώς.

4. Για την κρέμα: Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε όλα τα υλικά μαζί, με το σύρμα ενός ηλεκτρικού μίξερ, αλλά είναι απαραίτητο τόσο η κρέμα γάλακτος όσο και το μασκαρπόνε να είναι πολύ κρύα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε μια λεία, διογκωμένη και σφιχτή κρέμα και την βαζουμε σε κορνε.

5. Χωρίζω τα μπισκότα Σαβαγιάρ σε τρία μέρη και αρχίζω να συναρμολογώ το Τιραμισου στο ποτήρι.

6. Πρώτα, στρώνω μια στρώση κρέμας με σακουλα κορνε που εχω βάλει μεσα την κρεμα και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα.

7. Στη συνέχεια, μουσκεύω τα μπισκότα στον καφέ και τα τοποθετώ ως δεύτερη στρώση.

8. Προσθέτω ακόμα μία στρώση κρέμας, τριμμένη σοκολάτα και μπισκότα.

9 Στο τέλος, διακοσμώ το επιδόρπιο με κρέμα και πασπαλίζω γενναιόδωρα με κακάο-σκόνη.

10. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.

 

ΠΗΓΗ 

Mom & Kid Free Time . 2018 Copyright. All rights reserved. Designed by | Mom & Kid Free Time